/Exempel Empel bevestigd voor tiende editie Taptoe Delft

Exempel Empel bevestigd voor tiende editie Taptoe Delft

DELFT , 11 mei 2016 – Waar Taptoe Delft steeds dichterbij komt, is de voorbereiding in volle gang en begint de gezonde spanning zich ook dit jaar weer te ontwikkelen. Zo worden de laatste korpsen bevestigd. Daarbij mag worden onthuld dat het Zuiden van Nederland tijdens deze jubileumeditie van Taptoe Delft gerepresenteerd wordt door niemand minder dan Exempel uit Empel!
Successen gegarandeerd
Exempel is niet uit de Nederlandse top van korpsmuziek weg te denken. Dit werd afgelopen Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade nog eens benadrukt met een gouden medaille mét onderscheiding. Daarnaast werd de zesde plek op de wereldranglijst mee naar thuishaven Empel genomen. Dit houdt in dat Exempel ook niet te missen is op de Grote Markt in Delft op 9 en 10 september tijdens de jubileumtaptoe.

De show MASQUERADE
Het zestig koppen tellende korps, onder leiding van Matthijs Kruik, brengt hun nieuwe show ‘Masquerade’ waarin bekende melodieën rondom het thema maskers te horen zal zijn.
De muzikanten van de band laten steeds een ander masker zien en daarmee ook een ander gezicht van zichzelf. Maskers zijn van alle tijden en worden gebruikt door helden, gedragen tijdens feesten, en Taptoe Delft wordt weer een feest, en zijn vaak gebruikt om het ware gezicht te verbergen. De muziek in Masquerade is mysterieus, aanvallend, liefdevol, ontroerend, opzwepend en uitnodigend.

Brabants glorie
Dat de Lions of victory – zoals zij in de volksmond ook wel genoemd worden – uit Brabant komen is niet enkel aan de zachte ‘g’ te horen. Het uniform is namelijk geïnspireerd op het Brabants bont en de leeuw verwijst naar de zuidelijke oorsprong van de vereniging. Samen met een enthousiaste jeugd en stageband ‘Next’, waarmee Exempel zich rijk mag prijzen, telt het korps ruim 120 spelende leden.

Met Exempel als toevoeging aan de lijst met korpsen voor Taptoe Delft 2016, voor het volledige programma zie www.taptoedelft.nl ,kunnen we vooruitkijken op een spectaculaire editie waar het aan kwaliteit en muzikaliteit niet zal ontbreken.

Wilt u zeker zijn van een (overdekte) plaats op de tribune om Taptoe Delft bij te wonen? Bestel dan snel uw kaart(en) via www.taptoedelft.nl of telefonisch via 0900-9203.

2016-05-16T09:19:36+00:00

Laat een reactie achter


8 + 3 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.