/Repetitiemiddag Trombone-Choir Taptoe Delft 2016

Repetitiemiddag Trombone-Choir Taptoe Delft 2016

Zaterdag 11 juni 2016; Het is 12.15 uur en de eerste enthousiaste trombonisten komen al binnendruppelen bij het clubhuis van DVS Katwijk. DVS heeft hun clubhuis beschikbaar gesteld voor deze repetitiemiddag, waar wij hun zeer dankbaar voor zijn. De trombonisten komen vanuit alle delen van het land en alle 80 zijn ze ruim op tijd aanwezig. De verwachtingen zijn hoog gespannen.
De een speelt in een fanfare, de ander in een Marchingband en de volgende in een Bigband.
Trombonisten vanuit verschillende orkesten komen samen op Taptoe Delft om een groot Trombone Choir te vormen. Een uniek optreden op een prachtige locatie; de markt in Delft!

In de hal worden zij ontvangen door 2 vrijwilligers van de Stichting Taptoe Delft. Na wat instructies, een kopje koffie en een welkomswoord is het tijd om te starten met de repetitie in de grote zaal.
Rob Balfoort zorgt voor de verdeling van de partijen en zet alle trombonisten in de juiste opstelling die ze straks in moeten nemen op de markt in Delft.

Als eerste wordt er een workshop gegeven door Jos Jansen.
Jos Jansen is een icoon in de muziekwereld en een virtuoos op de trombone. Op een zeer leerzame en humoristische manier werden veel tips gegeven over o.a. ademhaling en techniek. Diverse oefeningen werden aangeleerd en een ieder luisterde aandachtig naar de tips om de oefeningen goed te kunnen spelen.
Ten slotte gaf Jos Jansen nog een fantastisch solo optreden. Geweldig wat deze man voor mooie klanken uit zijn trombone kan halen. Wij bedanken Jos Jansen voor deze zeer leerzame workshop.

Na Jos Jansen was het de beurt aan Rob Balfoort. Hij heeft vakkundig en met veel humor het stuk ‘Trombone Spectacular’ ingestudeerd. Het is een prachtig stuk geworden in 3 delen, wat zeker voor een kippenvel moment gaat zorgen op Taptoe Delft 2016. Dit muziekstuk is speciaal voor Taptoe Delft gearrangeerd door Rob Balfoort. Ruim een uur werd er hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Een drankje in de pauze was dan ook welverdiend.

Na de pauze werd het Trombone Choir uitgebreid met de leden van DVS uit Katwijk.
Dit leverde wederom een groot kippenvel moment op. Wat een geweldige sound van de Marchingband tezamen met 80 trombonisten. Wauw!!! Dit wordt een geweldig en uniek Special Item.

Alle trombonisten, Rob Balfoort en de medewerkers van de Stichting Taptoe Delft zijn zeer enthousiast over het resultaat.

Namens de Stichting Taptoe Delft een grote dank aan Rob Balfoort, de trombonisten en de Marchingband DVS uit Katwijk.

Nieuwsgierig geworden?
Om dit unieke optreden bij te wonen kunt u kaarten bestellen via www.taptoedelft.nl
foto’s : Marco & Caroline van der Borg

2016-11-12T11:42:28+00:00

Laat een reactie achter


6 + 3 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.