/Traditioneel ontmoet modern tijdens Taptoe Delft!

Traditioneel ontmoet modern tijdens Taptoe Delft!

DELFT – Een evenement als Taptoe Delft kan niet zonder een spetterende finale. Bij iedere editie dé muzikale afsluiter van twee dagen vertier en vermaak. Ook dit jaar heeft de organisatie alle middelen aangewend om een ‘oude traditie’ wederom in een modern jasje te gieten. En dat belooft zeker wat te worden!

Gepassioneerde zang over hartverscheurende ontgoocheling van dromen, een reis vol leugens en de zoektocht naar waarheid en liefde. Ingrediënten van de meest memorabele en krachtige song uit de muziek geschiedenis. Hoewel iedereen zijn eigen gedachten en gevoelens heeft, dromen we soms hetzelfde. Het zal dan ook voor zangeres Liset Vrugteveen een uitdaging worden om haar droom te laten dromen en met name de taptoebezoekers deze werkelijkheid te laten voelen.

Liset Vrugteveen ontwikkelde al vroeg een passie voor muziek en theater. Al vroeg start ze met zang, dans en spellessen. Als solozangeres treedt Liset regelmatig op met diverse (militaire) orkesten, met als hoogtepunten de 35 concerten tijdens de Musikparade 2015 (één van Europa’s grootste indoor muziekshows) en de ‘Tattoo-Sankt Gallen’ shows in Zwitserland in 2013 en 2014.

Gelukkig staat Liset in deze finale niet alleen en wordt zij bijgestaan door o.a. de muzikanten van alle orkesten, tinwhistle fluitist Marielle Nieuwenhuis en het koor Cantiamo.

Marielle Nieuwenhuis studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en kreeg na haar studie de kans om als fluitiste van theatergroep Flairck mee op tournee te gaan. Hier is haar liefde voor de wereldmuziek geboren en is ze zich o.a. gaan verdiepen in de tinwhistle. Haar werkzaamheden zijn heel divers. Zo speelt ze al 20 jaar diverse musicals voor Stage Entertainment en remplaceert ze graag bij orkesten, zoals de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Orchestra Particolare en is zij als 1e fluitiste verbonden aan de Douane Harmonie Nederland.

Voor de echte Taptoekenner is Cantiamo Delft niet geheel onbekend. In 2012 zong een selectie van dit koor namelijk al mee als achtergrondkoor met het finalenummer van de Taptoe, het prachtige “You Raise Me Up”! Cantiamo Delft is een jong, enthousiast en gezellig dameskoor in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 35 jaar. Vanaf de oprichting in 2005 heeft het koor zich weten ontwikkelen tot een koor van hoogstaand niveau.

Onder bezielende leiding van arrangeur en taptoe dirigent Rob Balfoort zult u in deze adembenemende finale meegenomen worden op een Keltische dromenreis, waarbij de levenscirkel zal eindigen met een spectaculair vuurwerk.

Wilt u zeker zijn van een (overdekte) plaats op de tribune om Taptoe Delft bij te wonen? Bestel dan snel uw kaart(en) via www.taptoedelft.nl of telefonisch via 0900-9203.

2016-06-12T08:34:47+00:00

Laat een reactie achter


7 + 6 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.