DELFT – De organisatie van Taptoe Delft heeft het eerste deelnemende orkest bekend gemaakt. WMC-kampioen op de mars, Show- Marching- en Concertband Flora Band, is verzekerd van deelname aan de 11e editie van Taptoe Delft.

Met een strakke mars die muzikaal ook voortreffelijk werd neergezet won de Flora Band uit Rijnsburg een gouden medaille met onderscheiding, de dagprijs én het vaandel. Een historisch moment in de geschiedenis van het orkest. Het paradepaardje van de Bollenstreek viert in 2018 hun 50-jarig jubileum en wat is dan mooier om dit te kunnen vieren op het mooiste taptoe-theater van Nederland.

Kenmerken van de Floraband zijn hun zeer fraaie – op Britse leest gestoelde – brass band geluid, evenals hun typisch rode Engelse uniform en uitstraling en is daarmee een begrip in binnen- en buitenland.

Tijdens hun showoptredens weten de Rijnsburgers het publiek steeds te boeien met originele thema’s en verrassende elementen. Met hun show ‘Britain’s Best’, een product waarmee de mannen hun Engelse roots opzoeken, zullen zij tijdens Taptoe Delft alle grootste hits uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland voorbij laten komen.

Met het contracteren van de Flora Band heeft de organisatie van Taptoe Delft een kampioen in huis gehaald wat de basis zal vormen van een zeer gevarieerd en vooral spetterend programma.

Taptoe Delft vindt vrijdag 7 en zaterdag 8 september plaats op de Markt in Delft. Er zijn in totaal drie voorstellingen. Kaarten zijn vanaf 1 maart te koop via de website www.taptoedelft.nl