Afgelopen zaterdag waren Irma van der Kraaij en Bert Schram namens Taptoe Delft aanwezig bij een uitverkocht jubileum concert van Exempel bij Perron-3 in Rosmalen.

Onverwachts kregen wij als stichting Taptoe Delft zaterdagavond de eerste LEX Award uitgereikt door drumfanfare Exempel. Irma van der Kraaij, die namens Taptoe Delft op het podium werd geroepen, was blij verrast om deze prijs in ontvangst te mogen nemen.

Inmiddels heeft taptoe Delft vorig jaar zijn 10e editie beleefd. Elke twee jaar wordt de markt in Delft omgetoverd tot het ‘mooiste taptoe-theater van Nederland’. Tribunes, licht, geluid en show; het is een waanzinnig mooi taptoe spektakel. “Dat Exempel hier heeft mogen optreden, heeft de marchingband een enorme boost gegeven”, vertelt Richard. Hij omschrijft de organisatie als gedreven en professioneel. “Het is ongelofelijk wat een team van vrijwilligers in Delft voor productie neerzet. Hier kan menig professioneel bedrijf een voorbeeld aan nemen! Het is echt een feest om daar als vereniging aan mee te mogen doen’. De PR waarde voor Exempel is groot. Dit soort evenementen vormen de opmaat naar nieuwe evenementen in nog grotere arenas.

LEX Award
Exempel wil elk jaar een organisatie, vereniging of stichting in het zonnetje zetten die zich inzet voor het uitdagen van show- en marching muziek. “Met een terugtrekkende overheid en lagere subsidies zijn show- en marching bands meer en meer afhankelijk van commerciële initiatieven om onze vorm van blaasmuziek levend te houden’, aldus Richard van Riel, bandmanager van Exempel. ‘Exempel heeft de steun van veel donateurs en sponsoren en daar zijn we dankbaar voor. Maar om aan de wereld te laten zien én horen waar we toe in staat zijn, zijn we gebaat bij sterke organisaties die met regelmaat muziek evenementen organiseren. Zonder hen blijft het stil in de straten en op de pleinen in Nederland’. Met de LEX Award, vernoemd naar de mascotte-leeuw van Exempel, willen de muzikanten van Exempel hun ‘dank je wel’ overbrengen.

Trots
Stichting Taptoe Delft is enorm trots op deze eerste LEX award. Wij danken Exempel hier dan ook hartelijk voor en hebben de samenwerking tijdens Taptoe Delft 2016 als zeer prettig ervaren.
We feliciteren Exempel met het 50 jarig jubileum en wensen jullie heel veel succes in de komende jaren met dit prachtige orkest!