Afgelopen weekend vond de 11de editie van Taptoe Delft plaats. En wat hebben wij genoten! Samen met ons, hebben ruim 5000 toeschouwers kunnen genieten van 3 voorstellingen.

De Drumgabbers uit Delft wisten het publiek goed op te warmen voor wat komen ging.

Daarna mocht de Rijnmondband uit Schiedam het spits afbijten. Zij vermaakten het publiek met hun nieuwe show “La Balle Rouge”. Vier grote rode ballen vormen het decor van een prachtig schouwspel welke het publiek van begin tot het eind vermaakten.

Showband Takostu uit Stiens, had een hele eigen sound en door hun strakke exercitie te combineren met een dosis humor, flexibiliteit en improvisatie, wisten zij het publiek te entertainen met hun spetterende show!

De muziekkorpsen werden afgewisseld met een speciale act, waarbij trompettisten uit het hele land samen waren gekomen om de zogeheten Trumpet Battle te laten zien onder leiding van dirigent Rob Balfoort.

Advendo uit Sneek was de volgende die zijn opmars deed. In hun herkenbare zwart-witte uniform betraden zij het veld. Advendo is één van de publieksfavorieten en zij lieten ons, met hun spectaculaire show met verrassende elementen, zien waarom het publiek van ze houdt.

Winnaar van het Wereld Muziek Concours, Flora Band uit Rijnsburg, zette met hun show “Britains Best” een spectaculaire show neer. De vlaggen en hun Engels uitziende uniform maakte het plaatje compleet.

Het Zwitserse muziekkorps the Grey Coats had een verrassend geluid met hun grote drums en fluiten. Met hun traditionele klederdracht en oude folk melodieën, zorgden zij voor een aangename verrassing qua muziek.

Als laatste binnenlandse korps, deed Exempel uit Empel zijn opwachting. De winnaar van 2 gouden medailles op het Wereld Muziek Concours zette met hun herkenbare muziek een “emotionele” show neer!

 Het laatste korps betrof the Presidential Orchestra of the Republic of Moldava. Helemaal vanuit Moldavië afgereisd, zetten zij een prachtige show neer met Oost-Europese invloeden. Maar tot ieders verbazing wisten zij “Tulpen uit Amsterdam” ook met veel plezier en humor te spelen!

De afsluiting van deze editie van de taptoe was wederom één spektakel! Met alle korpsen op het veld werd het wereld beroemd geworden nummer “Barcelona” van Freddie Mercury en Montserrat Caballé gezongen door niemand minder dan musicalster Tony Neef en winnares van “Una Voce Particolare” Karin Hertsenberg. Zij werden begeleidt door toetsenist Hajo Sanders en paukenist André Stolte. Tezamen met vuurwerk en de Nieuwe Kerk van Delft op de achtergrond, zorgde dit voor een prachtig tafereel wat Taptoe Delft 2018 onvergetelijk maakte!

Gelukkig hebben we de foto’s nog! Klik!