DELFT, 4 september – Met nog maar één week te gaan, worden in de voorbereiding op Taptoe Delft de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Het wordt een spectaculair weekend dat naast drie shows ook een streetparade door het centrum van Delft bevat. Deze zal op zaterdagmiddag, tussen 12.00 – 14.00 uur voorafgaand aan de middagshow op zaterdag, plaatsvinden. De parade is gratis te bezoeken en is het geschenk van Stichting Taptoe Delft aan de bewoners van Delft en omstreken.
Naast de zes korpsen die ook tijdens de drie taptoeshows zullen optreden, zal een negental andere korpsen uit heel Nederland een bijdrage leveren aan de streetparade. Vanaf 12:00 zullen de vijftien deelnemende korpsen vertrekken vanaf de Oranje Plantage in een route door het historische centrum van Delft. De route zal verder lopen over de Koepoortbrug richting de noordzijde van de Nieuwe Langendijk. Na een route dwars door alle winkelgebieden zal het eindpunt van de route het Armamentarium aan de Korte Geer zijn.
Alsof het allemaal nog niet genoeg is: van 14:00 tot 15:30 uur zal op het doelenplein ook een muzikaal optreden plaatsvinden van de Big Band Plus die optreedt onder de vlag van Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk. Deze show is een ware toevoeging aan deze middag. Het optreden wordt mede mogelijk gemaakt door Restaurant LEF.
In de afgelopen jaren trok de parade veel belangstelling. Het is daarom een aanrader op tijd uw plekje op te komen zoeken langs de route van de streetparade. Dan bent u verzekerd van een goede plek langs de kant om dit schouwspel te komen bewonderen.
Bent u benieuwd naar meer informatie, zoals de deelnemende korpsen en het programma, zie dan www.taptoedelft.nl voor een goed overzicht. Wilt u zeker zijn van een (overdekte) plaats op de tribune om Taptoe Delft bij te wonen? Bestel dan snel uw kaart(en) via www.taptoedelft.nl of telefonisch via 0900-9203.