Het in 2000 opgerichte The 21st Grey Coats Batallion Fife and Drum Corps, of kortweg ook The Grey Coats genoemd, is een Tamboer- en Pijperkorps dat zich volledig heeft laten inspireren door de vele historische muzieksteden in het gebied van New England, een regio in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten.

Het in het Zwitserse Basel gevestigde korps telt momenteel 23 leden, waarvan enkelen muzikanten zelfs deel hebben uitgemaakt van het zeer succesvolle Top Secret Drum Corps. Kwaliteit is dus gegarandeerd!

Met haar traditionele klederdracht en repertoire, bestaat uit een uitgebreide lijst van oude folkmelodieën, brengen deze muzikanten een stukje koloniale traditie terug. Deze traditie in inmiddels zo populair geworden dat het een vast onderdeel is geworden tijdens de ‘Basler Fasnacht’ oftewel The Carnival of Basel, een van de top vijftig lokale festiviteiten in Europa.

Indrukwekkende fluitspellen, in touw bespannen trommels en artistieke visuele drumstick elementen in combinatie met ongekende precisie marcheren, zijn ingrediënten die zullen zorgen voor een authentieke historische ervaring op de Markt in Delft.

De organisatie van Taptoe Delft is dan ook zeer verheugd om dit korps als buitenlandse gast in Delft te kunnen verwelkomen.

Taptoe Delft zal met dit bijzondere optreden weer veel bekijks trekken, dus wilt u zeker zijn van een (overdekte) plaats op de tribune? Bestel dan snel uw kaart(en) via www.taptoedelft.nl of telefonisch via 0900-9203.