DELFT – Delft heeft er jarenlang van kunnen genieten middels de op de Markt gehouden Taptoe, maar dit jaar klinkt het trompetgeschal niet alleen van de trans van de Nieuwe Kerk. Een van de vaste programmaonderdelen van Taptoe Delft is altijd het special item. Tijdens dit item krijgen meestal zang, dans en muziek speciale aandacht.

In tegenstelling tot voorgaande edities, waarin deze verschillende disciplines tot dusverre volop te bewonderen waren, heeft de organisatie dit jaar echter gekozen om een muziekensemble samen te stellen van maar liefst 100 trompettisten.

Nu lijkt dit in eerste instantie op het thema waar Taptoe Delft eerder mee uitpakte, maar Irma van der Kraaij, programmaleider van de taptoe, verzekert dat dit nog grootser en spectaculairder wordt dan in 2016. ‘Het voordeel van trompettisten is dat je zesstemmig muziek kan maken, iets wat bij het Trombone-Choir niet mogelijk was’, aldus Van der Kraaij. ‘Je creëert hierdoor een totaal ander geluid en daarmee andere sferen en geluidseffecten’.

Rob Balfoort, arrangeur en taptoe dirigent, zal zich ook deze keer opwerpen als muzikale kartrekker van dit spraakmakende project. Trompettisten uit verschillende delen van het land zullen op zondag 24 juni bijeenkomen en onder zijn bezielende leiding samengesmeed worden tot één van Nederlands grootste orkest. Een andere uitdaging wordt ook om de muzikanten, bestaande uit verschillende leeftijdscategorieën, te vormen in meerdere groepen, waardoor er als het ware een interactieve battle ontstaat. Dit zal niet alleen muzikaal, maar ook visueel op het taptoe terrein worden uitgedrukt. ‘Het oog wil tenslotte ook wat!’ besluit Van der Kraaij.

Taptoe Delft zal met dit bijzondere optreden weer veel bekijks trekken, dus wilt u zeker zijn van een (overdekte) plaats op de tribune? Bestel dan snel uw kaart(en) vanaf 1 maart via www.taptoedelft.nl of telefonisch via 0900-9203.