DELFT – De organisatie van Taptoe Delft heeft de tweede deelnemende kampioen bekend gemaakt. Showband Takostu Stiens, de verrassende winnaar van de marsparade op het Wereld Muziek Concours (WMC), is verzekerd van deelname aan de 11e editie van Taptoe Delft.

Takostu bestaat uit 40 enthousiaste leden met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Naast het strak blauwe uniform met zilverkleurige accenten heeft de showband haar eigen herkenbare Takostu-stijl opgebouwd door een unieke samenstelling van het instrumentarium: slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten en mallets.

Met hun strakke exercitie gecombineerd met improvisatie, humor en flexibiliteit, weet Takostu het publiek telkens weer te boeien met afwisselende muziek en spetterende shows.

Vooral sinds het succes van Takostu op het WMC in Kerkrade is de agenda bomvol. De organisatie van Taptoe Delft is dan ook verheugd om de publieksfavoriet van 2008 weer terug in het programma te hebben.

Taptoe Delft vindt vrijdag 7 en zaterdag 8 september plaats op de Markt in Delft. Er zijn in totaal drie voorstellingen. Kaarten zijn vanaf 1 maart te koop via www.taptoedelft.nl