Project Description

Taptoe Delft 2010: Een “knaller” van een taptoe met als thema 65 jaar Bevrijding

Op 10 en 11 september 2010 vond de 7e editie van Taptoe Delft plaats op de Markt in het centrum van Delft. Helaas werd deze taptoe overschaduwd door het plotseling overlijden van de voorzitter van de Stichting Taptoe Delft de heer Aad Baljeu. Een zwarte bladzijde in de historie van de taptoe, waar tijdens de taptoe op passende wijze aandacht aan geschonken werd.

Deze editie is door de bezoekers van de website korpsmuziek.nl uitgeroepen tot “Taptoe van het jaar 2010”

Programma

Net als bij voorgaande edities zaten de tribunes weer afgeladen vol en kon het publiek genieten van een prachtige taptoe met een grote variëteit aan shows met een hoog muzikaal niveau. Deze editie stond geheel in het teken van 65 jaar bevrijding, wat onder andere tot uiting kwam in een gezamenlijk showoptreden van ruim 100 muzikanten, inclusief een fietsorkest en voertuigen van Keep Them Rolling, aangevuld met figuranten. Dit item werd ook nog eens ondersteund met beelden op de Nieuwe Kerk uit de tijd van het einde van de oorlog en de bevrijding.

Finale met muziek, zang, fakkels en vuurwerk

De taptoe werd afgesloten met een indrukwekkende uitvoering van ´Conquest of Paradise´. Dit door Vangelis geschreven titelnummer voor de film 1492 werd door alle muzikanten gespeeld aangevuld met het Vlaardings Mannenkoor Orpheus dat speciaal voor deze taptoe was samengesteld. Visueel werd deze uitvoering ondersteund met vuurwerk voor- en op de Nieuwe Kerk.

Voorprogramma

Feestkapel De Blaasbalgen Leidschendam

Deelnemende korpsen hoofdprogramma

Drum- en Showband Adest Musica Sassenheim
Show, Marching & Concertband Flora Band Rijnsburg
Show- and Marchingband K&G Leiden
Drum- & Showfanfare Advendo Sneek
Showband Takostu Stiens

Deelnemers special item, met als thema 65 jaar bevrijding

Show- en Drumfanfare M.E.T.R.O. Scheveningen
Showkorps Excelsior Delft
Marching and Cyclingband HHK uit Haarlem
Keep Them Rolling
Vlaardings Mannenkoor Orpheus
Historische re-enactment HVR
vele burgerfiguranten

Foto-album