Project Description

Taptoe Delft 2012: een “muzikale battle” met een maritiem spektakel

Ongeveer 4500 mensen genoten op 7 en 8 september 2012 van een spetterende Taptoe Delft. Het publiek op de volgepakte tribunes op de Markt in Delft kreeg waar het op hoopte: een hoop spektakel, prima weer en professionele en vermakelijke showkorpsen.

Deze editie is door de bezoekers van de website korpsmuziek.nl uitgeroepen tot “Taptoe van het jaar 2012”

Programma

Het programma van de editie 2012 bevatte alle ingrediënten voor een muziek- en showspektakel van het aller hoogste niveau. Wat te denken van maar liefst drie kampioenen van het Wereld Muziek Concours 2009 te weten de Chr. Drum- en Showfanfare DVS Katwijk, Drum- & Showfanfare Advendo Sneek en Show- and Marchingband K&G Leiden. Als buitenlandse deelnemer wist Stichting Taptoe Delft de hand te leggen op de Royal Danish Navy Band uit Kopenhagen, het enige Marine korps dat Denemarken rijk is. Als vijfde deelnemer stond de Rijnmondband Schiedam in het hoofdprogramma. Alle vijf orkesten brachten een show van topniveau die de bezoekers van het begin tot het eind wisten te boeien.

Opening

De opening van Taptoe Delft 2012 was uniek en minstens zo spectaculair, want de Chr. Drum- en Showfanfare DVS Katwijk en Show- and Marchingband K&G Leiden namen de strijd tegen elkaar aan in een door Rob Balfoort speciaal voor Taptoe Delft gecomponeerde „Battle”. Na dit spektakel presenteerden alle deelnemende orkesten zich aan het publiek met het verfrissende Sohay.

Special item

Ook in de editie van 2012 had Stichting Taptoe Delft een special item in het programma opgenomen met als thema ‘Maritiem Spektakel’. Dit special item is geheel in eigen productie gemaakt en aan de hand van een meeslepend Zeemansrepertoire en Nautische liederen werden de bezoekers meegenomen op een reis over de diverse wereldzeeën. In dit programma onderdeel verzorgden Show- en Drumfanfare M.E.T.R.O. Scheveningen en Showkorps Excelsior Delft een showoptreden, hetgeen visueel werd omlijst door het Gelegenheidskoor Brak Water Vlaardingen, diverse rekwisieten en diverse figuranten. Het slot van het special item was spectaculair met een speciaal voor Taptoe Delft ontworpen ladderact.

Finale met muziek, zang en vuurwerk

De taptoe eindigde letterlijk knallend met een spectaculaire finale waaraan alle muzikanten hun medewerking verleenden en ook het element zang niet ontbrak. Ruim 300 muzikanten, een kinderkoor, een solo zanger, een violist en vuurwerk zorgden voor een spektakel dat zijn weerga niet kende in een speciale uitvoering van het prachtige “You Raise Me Up”.

Voorprogramma

Feestkapel De Blaasbalgen Leidschendam

Deelnemende korpsen hoofdprogramma

The Royal Danish Navy Band uit Kopenhagen
Chr. Drum- en Showfanfare DVS uit Katwijk
Show- and Marchingband K&G uit Leiden
Rijnmondband uit Schiedam
Drum- & Showfanfare Advendo uit Sneek

Deelnemers special item, met als thema het “Maritiem Spektakel”

Show- en Drumfanfare M.E.T.R.O. Scheveningen
Showkorps Excelsior Delft
Gelegenheidskoor Brak Water Vlaardingen
Showgroep Valentine en Showgroep Liberté Rotterdam
Diverse figuranten

Deelnemers Finale

Alle deelnemende korpsen
Zanger Jan van der Spek
Violist Frank Zeppenfeldt
Pipe Majer Onno Huiberts van The Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums

Foto-album