DELFT – Op 9 en 10 september 2016 zal de Markt in Delft wederom omgebouwd worden tot het mooiste muziektheater van Nederland, Taptoe Delft. Sinds 1996 biedt het evenement een podium voor diverse amateur disciplines, waaronder muziek, zang en dans en staat bekend om zijn gevarieerde en kwalitatief hoogstaand programma. Het evenement, met een nationale en internationale aantrekkingskracht, heeft in de afgelopen jaren een grote faam opgebouwd en trekt iedere editie duizenden enthousiaste bezoekers.

Een vast onderdeel in het uitgebreide programma vormt het special item. Dat is een eigen productie waarbij verschillende elementen uit de wereld van show, muziek, zang en dans bij elkaar worden gebracht. Iedere editie wordt een thema gekozen waarin alle amateurkunst disciplines tot hun recht kunnen komen.

In samenwerking met de VAK en twee Delftse Studentenkoren (Le Bourdon en Balder) heeft Stichting Taptoe Delft opnieuw een uitdagend project in petto dat aansluit op traditie en belevingswereld.

Naar het idee van Only Boys Aloud (The Welsh Choir), finalisten in het zesde seizoen van Britain’s Got Talent, zal een groots koor worden gevormd dat in samenwerking met een prachtig orkest een aantal traditionele songs uit Wales ten gehore zal brengen. Voor dit unieke project is Stichting Taptoe Delft op naar

80 – 100 enthousiaste zangers (M)
in de leeftijd van 16 tot ongeveer 40 jaar

Het Special Item zal wederom een geweldig spektakel worden en een prominente plek krijgen tijdens de jubileum editie van Taptoe Delft.

Repetities
De repetities zullen plaatsvinden in de maanden mei en juni 2016 o.l.v. zangdocenten van de VAK en componist en arrangeur Rob Balfoort.

Inschrijven
Ben jij tussen de 16 en 40 jaar, beschik je over voldoende zangtalent en durf je voor een groot publiek op te treden? Geef je dan voor 20 december 2015 op! Aanmelden kan via Albert Moerman van de VAK, via e-mail amoerman@delft.nl, onder vermelding van je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer.